meditatie voor beginners

Meditatie voor beginners

In de beginnerscursus wordt door middel van diverse oefeningen veel aandacht besteed aan een bewuste en levendige verbinding met ons lichaam. De reden hiervan is dat wanneer we een goede verbinding met ons lichaam hebben, we gemakkelijker tot meditatie kunnen komen.
De cursus is speels van opzet maar wel direct met de nodige diepgang. Er zullen verschillende oefeningen en technieken ingezet worden om stapsgewijs naar de Vipassana- stiltemeditatie toe te kunnen groeien.
Vipassana is een methode om onze innerlijke werkelijkheid te ont-dekken. Dat kan soms weerstanden oproepen maar vaak ook een glimlach om de trucjes die ons denken allemaal tot zijn beschikking heeft om je in weerstanden te laten verzeilen en je daarmee van je meest pure zelf weg te houden.

Na verloop van tijd zal je steeds aandachtiger en werkelijk toeschouwer van je eigen denken worden en van alle processen die door dit denken op gang gebracht worden. Enkel doordat je met wat afstand tot jezelf helder je innerlijk kunt gaan waarnemen. Dan wordt het proces levendig en boeiend omdat we ons eigen functioneren gaan leren begrijpen op een dieper niveau. Dit is het startpunt voor een bewuster, emotioneel onafhankelijker, gezonder en creatiever leven omdat we met dat begrip en inzicht over ons eigen functioneren onszelf kunnen gaan bijsturen door eenvoudigweg los te laten wat ons niet langer past en ons van vitale energie berooft. Zo ontstaat er vanzelf steeds meer ruimte voor datgene wat in overeenstemming is met onze diepste wensen.

Een prettige bijkomstigheid is dat wanneer we inzicht krijgen in onze denkprocessen we ook met meer humor naar onszelf leren kijken.

Na iedere les wordt er een aantal oefeningen meegegeven voor thuis om op eenvoudige wijze door de dag heen een aantal minuten te oefenen.  Zo kun je het maximale uit deze cursus  halen en in deze 12 weken toegroeien naar de Vipassana-stiltemeditatie van een uur.

Door de  trainingen die ik gevolgd heb in binnen- en buitenland en de jarenlange meditatie-ervaring ben ik in staat iedereen die de wens heeft te leren mediteren ongeacht leeftijd of achtergrond te begeleiden

Voor uitgebreide informatie over meditatie en de aanvullende methoden en technieken die gebruikt kunnen worden om gemakkelijker tot meditatie te komen kun je de diverse menu-items onder meditatie ter informatie lezen.

De actieve meditaties zijn voor veel beginners zeer behulpzaam waar het gaat om het afvoeren van weerstanden en onrust en ze kunnen vooral ook heel plezierig zijn en daarbij zeer vitaliserend!

Er zijn dekentjes, meditatiekussens en stoelen aanwezig op de Pelmolen, maar neem gerust eigen spullen mee als je dat prettig vindt en zorg voor voldoende warme kleding in laagjes.

Je kunt je aanmelden voor deze cursus via het contactformulier op deze website.

Graag wil ik je ontmoeten op jouw weg naar meditatie!