Meditatie voor ouderen vanaf 55 jaar

Meditatiegroep voor ouderen vanaf 55 jaar

De bijzondere glans die we als ouderen kunnen krijgen ontstaat door het natuurlijk transformatieproces, wat bij het ouder worden hoort, bewust toe te laten. De natuur helpt ons hiermee door ons lichaam te laten verouderen en onze zintuigen langzaam in kracht te laten afnemen. Hierdoor raken we wat meer op afstand van de wereld om ons heen en kunnen we een grotere behoefte gaan krijgen aan stilte, rust, en bezinning. Wanneer we hier ruimte voor maken en er vorm aan geven wordt het ouder worden een bijzondere ontdekkingsreis die ons zal verrijken. Klachten die mogelijk bij het ouder worden ontstaan kunnen zo makkelijker gedragen worden.

Meditatie is voeding voor onze ziel waar wij hernieuwde levenskracht uit kunnen putten en blijkt een eenvoudige, maar krachtige methode om het proces van veroudering goed te ondersteunen en zelfs te vertragen.

Naast Vipassana worden er vanuit o.a. de energetische geneeswijzen op het fysieke lichaam toegespitste vitaliserende oefeningen gebruikt om bij te dragen aan een algehele betere fysieke gezondheid en daarmee een betere psychische balans. Ook worden er diverse ontspanningsoefeningen en visualisaties gebruikt om diep te leren ontspannen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Meditatie versterkt ook onze motivatie om (opnieuw) goed voor ons zelf te zorgen doordat we liefdevol naar onszelf leren kijken.

Deze cursus bestaat uit 17 bijeenkomsten 1 x per 14 dagen van 2 uur.

Wanneer de cursus afgerond is bestaat er de mogelijkheid deel te nemen aan de doorlopende vipassana bijeenkomst op dinsdag. Zie agenda!

Na elke bijeenkomst worden er praktische suggesties meegegeven om thuis zelfstandig vervolg te kunnen geven aan de lessen.

Er is voldoende materiaal op de Pelmolen aanwezig om zo comfortabel en warm mogelijk te zitten en zowel kussentjes als stoelen maar neem gerust je eigen spulletjes mee als je dat prettig vindt. Zorg voor losse warme kleding.

Voor meer informatie over Vipassana stilte-meditatie zie onder meditatie en voor de aanvullende methoden en technieken onder methoden en technieken. Tijdens iedere les zal er via een stukje tekst wat extra verdiepende informatie over Vipassana gegeven worden ter inspiratie.

Heb je vragen of belangstelling dan kun je via het contactformulier een boodschap achter laten. Ik zal je zo spoedig mogelijk antwoorden.