Meditatie

Een korte inleiding

mariella-530pxDoor meditatie te gaan beoefenen maak je de bewuste keuze om –  stap voor stap –  een zuiver leven te willen gaan leiden in alle aspecten van je mens-zijn.

Dit klinkt misschien zwaar maar het tegendeel is het geval: je leven zal er lichter door worden, eenvoudiger en liefdevoller.

De afstemming die meditatiebeoefening bewerkstelligt draagt bij aan het beter persoonlijk functioneren doordat onze zelfkennis groeit, wij beter in staat zijn om onze gespannenheid los te laten en over het geheel genomen meer in balans zullen raken.

Afgescheidenheid van het grotere geheel wordt veroorzaakt door de continue stroom van gedachten waarvan wij ons doorgaans weinig bewust zijn; het kan veel negativiteit oproepen. Daardoor ontstaan vaak impulsieve gevoelens en emoties, die op hun beurt veel ellende kunnen veroorzaken. Deze voortdurende gedachtenstromen kunnen we geleidelijk tot bedaren brengen door ons te oefenen in zuiver toeschouwer-zijn, zonder te oordelen.

Liefdevol bewustzijn en spiritualiteit kan op deze natuurlijke en eenvoudige wijze zijn intrede doen in ons dagelijks bestaan.

Een groot geschenk voor jezelf en de wereld om je heen!