Susanna

DSC00891-800_640Mijn naam is Susanna van Baaren, geboren in 1961.Ik ben moeder van 2 zonen en woon in Woongemeenschap Eikpunt, in Lent (Nijmegen), vlak langs de Waal.
Wie ben ik.
Mijn gedachten gaan terug naar een streng gedisciplineerde boeddhistische retraite waaraan ik jaren geleden deelnam. Het thema was: “Vertel me wie je bent”.
Na enige tijd kwamen er emoties los en gevoelens van grote leegte en eenzaamheid. Ik heb gehuild maar ook gelachen om dat ‘grote ik’ dat als een luchtballon leegliep… Aan het einde van deze retraite was de leegte niet langer kaal en beangstigend maar sereen en licht.  Na deze retraite ging het leven natuurlijk weer ‘gewoon’ verder. Ik ging weer werken, kreeg een vaste relatie, het eten moest gekookt en later de kinderen opgevoed. Maar sinds deze retraite is mijn dagelijks leven vergezeld geraakt van meer kwaliteit wat mij iedere keer opnieuw heeft gemotiveerd tot verder onderzoek op het gebied van meditatie en aanverwante disciplines. Intuïtie, inzicht en levenservaring, gebundeld met inspiratie en kennis uit oorspronkelijke bronnen, scholing, en jarenlange praktijkervaring met meditatie zijn de hulpmiddelen waar ik gebruik van maak in de meditatiecursussen en in mijn praktijk voor energetische geneeswijzen. In de 15 jaar dat ik gewerkt heb voor en met mensen van alle leeftijden, in groepen en individueel, in de lichamelijk gehandicaptenzorg heb ik een aantal mensen leren kennen die vol acceptatie hun pijn en lijden droegen. Deze mensen straalden vaak zo’n schoonheid uit dat ik het een eer vond om voor en met hen te mogen werken. Het heeft mijn kijk op het lijden in zijn algemeenheid in onze wereld enorm veranderd. Deze mensen zijn ware meesters op mijn pad geweest.

Door mij gevolgde opleidingen, trainingen en cursussen:

• hbo-cursus medische basiskennis voor therapeuten in natuurgerichte gezondheidszorg; gediplomeerd
• 8 dagen training Fe-Male Focus: meditatie en energetische bewustwording en persoonlijke groei
• 3-jarige opleiding tot psycho- energetisch therapeut aan het SIO, hbo-niveau; gediplomeerd.
• 2-jarige hbo-opleiding traditionele Chinese geneeswijzen. Onderdelen: Spontane beweging, meditatie, healing en meridiaanleer bij het Buqi instituut te België; gediplomeerd • 7 weken aaneengesloten fulltime training Katsugen Undo: Traditionele Japanse geneeswijzen waar onder: spontane beweging, meditatie, mystiek en healing van Sadako Ohara uit Japan te India.
• 4-jarige cursus hatha yoga bij Ellen Torenend in Nijmegen.
• diverse drie maandentrainingen aan Osho Commune International in Poona, India o.a. actieve en stiltemeditaties, Dehypnose, NLP, Rebirthing. Vipassana en zenmeditatie Vertel-me-wie-je-bent-enlightenment-intensive
• enkele jaren ervaring met het begeleiden van Osho’s meditaties in verschillende centra
• ervaring met ondergaan en begeleiden van het sjamaanse zweethutritueel
• diverse massagecursussen, dans- en zangcursussen